з 2009 року в Дружківці і Костянтинівці зародилася гарна традиція – проводити в День Незалежності України велопробіги по місцях Олекси Тихого, людини, який віддав життя за те, щоб наша Батьківщина була вільною і незалежною. Тоді на участь у велопробігу подали заявки 29 людей: 12 з Дружківки, 11 з Костянтинівки, 5 з Костянтинівського району, 1 з Краматорська. Найстаршому, Сергію Давиденко з Дружківки, було 55 років, наймолодшому, Андрієві Тараману з Олександро-Калинове Костянтинівського району – 13.

25 січня 2018 року велопробіг «Стежками Олекси Тихого» вдев’яте пройшов у Дружківці. Цього року він присвячувався підтримці створення музею «Нескорений український Донбас». Організаторами велопробігу виступають Товариство Олекси Тихого і Дружківський велоклуб «LEVEL».

Девізом пробігу 2016 року стала назва проекту “Проспект Олекси Тихого на Донбасі”. Тоді цією акцією Товариство Олекси Тихого підтримало заяви губернатора Павла Жебрівського про створення такого проспекту, який пройде по містам Слов’янськ – Краматорськ – Дружківка – Костянтинівка, вулиці яких розташовані на трасі Слов’янськ – Костянтинівка.
Перейменування цих вулиць і єдина нумерація – крок до створення найдовшого в Європі проспекту, який навіть може увійти в Книгу Рекордів Гіннеса.

Участь у змаганні взяли спортсмени з Лиману, Слов’янська, Краматорська, Дружківки, Оексієво-Дружківки, Костянтинівки, Костянтинівського району, Бахмуту. Велосипедисти проїхали 70 кілометрів, не враховуючи шляху до старту і після фінішу.

Велопробіг заїздив у всі міста по трасі пробігу. В Краматорську активісти завітали та відкрили обласні заходи, в Дружківці потрапили на громадське віче на центральній площі міста, в Олексієво-Дружківці заїхали на подвір’я школи Олекси Тихого.
В Костянтинівці до них приєдналися місцеві спортсмени й активісти.

Велопробіг 2016 року

Фінішували в Регіональному ландшафтному парку “Клебан Бик”, в байрачному лісі на березі водосховища у 18 кілометрах від лінії фронту. Там гостей короваєм зустріла громада села Олександро-Калинового, заспівала пісень і пригостила смачним “Смолянським кулешем”, який готують тільки там, та кавунами.

Велопробіг 2018 року
Позначено:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *